top of page
לראשונה בישראל: מכשיר עזר לבבי המאפשר ניידות ופעילות יומיומית מלאה
טכנולוגיה חדשה מאפשרת לחולים המחוברים למכשיר עזר לבבי התומך בלב הימני בלבד לא רק להישאר בהכרה מלאה אלא, גם לקום מהמיטה בעודם מחוברים ללב המלאכותי הימני, לאכול, לדבר ולבצע פעולות יומיומיות.
11.3.21
למענכם
מאת |
חולה בת 65 שעברה ניתוח להחלפת מסתם מזוהם בלב, קרסה לאחר הניתוח עקב תפקוד כושל של הלב הימני וסבלה מאי ספיקה ימנית אקוטית שחייבה התערבות מהירה.הצוות הרפואי בהובלתו של ד״ר ירון ברק מנהל היחידה להשתלות בית חזה במערך ניתוחי לב וחזה בבילינסון החליט לחברה למכשיר עזר לבבי ייחודי בגישה תת עורית, בשונה מהמקובל בו נדרשת פתיחה מלאה של בית החזה לשם חיבור מכשיר העזר הלבבי, וזאת עקב מצבה הקשה ביותר אשר לא הותיר זמן לגישה ה״פתוחה״.
החולה חוברה למכשיר העזר הלבבי, תוך שימוש בקנולה בודדת מסוג ProtekDuo Cannula (צינור מיוחד) אשר מאפשר את הוצאת הדם הלא מחומצן מהעליה הימנית והחזרת הדם המחומצן ישירות לעורק הריאה של החולה (ובכך ל״עקוף״ את הלב הימני) והכל דרך ״צינור״ אחד שמחובר לצווארה. עד כה חולים שהיו מחוברים ללב מלאכותי ימני זמני לא היו ניידים ולא היה ניתן לתמוך בהם מבלי לבצע ״ניתוח פתוח״. אך בזכות הטכנולוגיה החדשה ופורצת הדרך שמשתמשים בה במרכזי ההשתלות המובילים בעולם, ניתן לחבר את החולה למכשיר שבזכותו היא תוכל להיות שותפה פעילה וערנית בהחלמתה.
ד"ר ירון ברק, מנהל היחידה להשתלות בית חזה במערך לניתוחי לב וחזה בבילינסון, מסביר: "בזכות השיטה הזו אנחנו פותחים צוהר חדש לחולים הקשים ביותר; מאז ומתמיד כישלון החדר הימני היווה אתגר גדול מאד לטיפול, השימוש בטכנולוגיה החדשה מאפשר שימוש במכשיר עזר לבבי ימני וגמילה איטית מהמכשיר עד לחזרה לתפקוד תקין של הלב. אם עד עכשיו החולים שחוברו למכשיר מסוג זה היו מורדמים, מונשמים ולא ניידים, היום אנו יכולים לצפות בפליאה ובהתרגשות במטופלת שחיברנו למכשיר העזר הלבבי הימני בזמן שהיא בהכרה, מדברת ואוכלת כאחד האדם. בצורה הזו החולה שותפה להחלמתה ומבחינתנו הדבר הזה הינו בעל ערך אדיר. אנו שמחים שההשתלה עברה בהצלחה, התמיכה עזרה לחולה להתאושש וכעת היא בביתה ומרגישה מצויין״ ,
ד״ר בן בן-אברהם, רופא בכיר ביחידה לאי-ספיקת לב, מסביר ״השתלת הלב המלאכותי בצורה מלעורית מביאה לידי ביטוי את שיתוף הפעולה הייחודי בין המערך לניתוחיי לב וחזה והמערך הקרדיולוגי בבית החולים בלינסון אשר מנגישה לחולים את המצוינות משני העולמות. השימוש במכשיר דורש מיומנות גבוהה מאוד של כל אנשי הצוות המטפלים בחולה, לאורך כל השלבים – החל מההשתלה עצמה, דרך תקופת האשפוז בטיפול נמרץ ועד לגמילה ממכשיר העזר הלבבי. אין דבר מספק יותר מהיכולת לתת לחולים שלנו את הטיפול הרפואי החדשני ביותר שקיים בעולם״.
פרופ' דן ערבות, מנהל המערך לניתוחי לב וחזה בבילינסון מסביר: "בתי חולים מכל הארץ קוראים לנו על מנת לעזור ולטפל בחולים הקשים ביותר שלבם או ריאותיהם קרסו. בזכות הטכנולוגיה פורצת הדרך הזו אנחנו יכולים להעניק רפואה פורצת דרך עבור החולים המורכבים והקשים ביותר שבעבר הלא כל כך רחוק לא היה פתרון ראוי עבורם; ניסיון שנצבר לאחר שביצענו למעלה מ 1300 השתלות לב, ריאה ולב מלאכותי״.
bottom of page